Vaccination guide - Tetanus

Stivkrampe

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

At være gravid betyder ikke, at man skal droppe en udenlandsrejse. Dog skal man i samråd med en læge fra en vaccinationsklinik eller af egen læge tage de vacciner, der anbefales afhængigt af hvor man har tænkt sig at rejse hen.

Hvornår skal jeg vaccineres mod stivkrampe?

Vacciner mod stivkrampe gives ofte i kombination med difteri vaccine, som Sundhedsstyrelsen anbefaler dig som gravid at få fra uge 16. Det er sikkert at blive vaccineret mod stivkrampe under både graviditet og ammeperiode.

Hvad er stivkrampe?

Sygdommen er meget sjælden i Danmark. Stivkrampe skyldes en bakterie, der findes i jord, og man kan blive smittet, hvis man får et sår, der inficeres. Bakterien danner en gift, der kan forårsage kramper, hvilket kan gøre det svært at trække vejret.

Er vaccine mod stivkrampe gratis?

Stivkrampevaccinen er en vaccine, som du selv skal betale for. Med mindre du får et sår som skal behandles i sundhedsvæsenet, hvor man så får den gratis i forbindelse med behandlingen. Når du vaccineres mod kighoste for at beskytte dit nyfødte barn mod alvorlig sygdom, inkluderes stivkrampe-vaccinen også i denne vaccination.

Stivkrampevaccinen er inkluderet i det almene vaccinationsprogram for børn i Danmark.

Alle vacciner, der anvendes i Danmark, er velafprøvede, har god sikkerhed både for dig og dit barn og er effektive. Det er yderst sjældent med alvorlige bivirkninger.

Læs mere om vaccinationer ved udlandsrejser i vores vaccinationsguide. Andre vaccinationer du kan læse om er:

  • Hepatitis A
  • Difteri
  • Kolera (dukoral)

Kilder: