Vaccination guide - Diphteria

Difteri

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

At være gravid betyder ikke, at du skal undgå at tage på udlandsrejse. Dog bør du i samarbejde med en læge på en vaccinationsklinik eller med egen læge tage de vacciner, der anbefales afhængig af hvor du planlægger at tage hen.

Hvornår skal jeg vaccineres mod difteri?

Det er sikkert at blive vaccineret mod difteri under både graviditet og ammeperiode. Hvis det er mere end 10 år siden, du sidst fik en vaccination mod difteri, bør du forny din beskyttelse. At opdatere denne vaccination anbefales for alle, selv hvis du ikke planlægger en rejse til udlandet. Vacciner mod difteri gives ofte i kombination med stivkrampe-vacciner.

Hvad er difteri?

Difteri er en alvorlig bakterieinfektion, der påvirker slimhinderne i hals og næse. Det er vigtigt at blive vaccineret for at forebygge sygdommen. Difteri er nu en yderst sjælden bakteriel infektion, der smitter gennem overførsel af spyt. En infektion kan føre til livstruende sygdom, hvis man ikke får behandling. Difterivaccinen er inkluderet i det almene vaccinationsprogram for børn i Danmark.

Er difteri-vaccinen gratis?

Det er ikke gratis at blive vaccineret mod difteri, men hvis du bliver vaccineret mod kighoste for at beskytte dit nyfødte barn mod alvorlig sygdom, inkluderes difteri-vaccinen også i denne vaccination. Denne vaccination er gratis.

Alle vacciner, der anvendes i Danmark, er afprøvede, har høj sikkerhed både for dig og dit barn og er effektive. Det er yderst sjældent med alvorlige bivirkninger.

Læs mere om vaccinationer ved udlandsrejse i vores vaccinationsguide. Andre vaccinationer, du kan læse om, inkluderer:

  • Hepatitis A
  • Stivkrampe (tetanus)
  • Koleravaccine (dukoral)

Kilder: