BBHM-Hospital-Two-43

Sådan vælger du smertelindrings-metode

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingen skal være nødsaget til at udholde smerter, der indebærer store lidelser, når de føder. Det er kun dig som fødende, der kan afgøre, hvornår det bliver uudholdeligt – det kan ingen anden vurdere.

Du behøver ikke at beslutte i forvejen, hvilken smertelindringsmetode du vil anvende, hvis det ikke er vigtigt for dig at vide det på forhånd. Erfaringerne viser, at man opnår det bedste resultat, hvis man på forhånd ved, hvilke metoder der kan blive relevante, men tager den endelige beslutning, når man befinder sig i situationen. Det er godt at være åben over for det meste og lade være med at lade sig styre af trends og holdninger, fx at man er bedre, hvis man føder uden smertelindring. Sammenlign ikke din fødsel med andre kvinders. Ingen fødsel er som nogen andens. Alle kvinder er unikke, når de føder deres barn. Din jordemoder, som er med ved fødslen, giver dig al den nødvendige støtte og rådgivning, hvad angår smertelindring.

At føde uden smertelindring kan give nogle kvinder en dyb selvtilfredsstillelse, hvis smerten føles meningsfuld og giver deres selvfølelse et boost. Samtidig kan en smerteoplevelse, hvor man ikke får hjælp med at håndtere smerten, få det stik modsatte resultat. Det kan få den selvtillid, som en fødsel kræver, til at forsvinde som dug for solen, så kvinden ikke tør at føde igen.

Medicinsk smertelindring har varierende effekt, afhængigt af hvilken metode man vælger. Hvis dine smerter og lidelser mindskes ved hjælp af smertelindring, kan du bedre håndtere din fødsel. Det gør fødslen til en mere positiv oplevelse for dig og din partner, end hvis du havde afstået. På den måde kommer I også bedre fra start som forældre.

Kilder:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.