Article 4

Sådan vælger du den rigtige autostol

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Dit barn kommer til at køre i autostolen i lang tid, især i den bagudvendte model. Derfor er det godt at vælge en autostol, som kan anvendes i hele den anbefalede periode (op til mindst 4 års alderen, men gerne længere), og som passer til netop jeres familie og behov.

Vi er alle forskellige, og det er vores børn også. Nogle vokser lidt hurtigere, andre er måske lidt tungere. Derfor er det godt at vide, at der i dag er alternativer på markedet, der giver børn op til 6 års alderen mulighed for at sidde i en bagudvendt autostol, afhængigt af den pågældende autostols højde- og vægtinterval.

Car seat range

Hvad er en godkendt autostol?

Alt efter reglerne kan en autostol godkendes til et bestemt højde- eller vægtinterval. Ved installation med ISOFIX er der altid en vægtgrænse, som er i alt 33 kg for autostol + barn. Det betyder, at jo lettere autostolen er, jo mere må barnet veje. Størstedelen af de bagudvendte autostole med ISOFIX er i dag godkendt til en maksimal kropsvægt på op til 18 kg. Der findes dog autostole med ISOFIX, som gør det muligt for barnet at sidde bagudvendt, hvis det vejer op til 23 kg og er op til 125 cm højt.

Ved brug af en selemonteret autostol er det også godt at forsøge at finde alternativer med høje grænser. Det mest almindelige er, at denne type autostol er godkendt til op til 125 cm eller 25 kg.

Forskellige autostole har forskellige vægt- og højdegrænser. Det anbefales derfor at vælge en bagudvendt autostol, som allerede fra starten har høje maksimumgrænser, eksempelvis op til 125 cm/23 kg for ISOFIX-monterede autostole og 125 cm/25 kg for selemonterede autostole. Se også efter funktioner, der gør det muligt for dit barn at nå disse maksimumgrænser med høj komfort og tilstrækkelig benplads. En autostol, der kan bruges i længere tid, skal have høje maksimumgrænser og kunne tilpasses til et barn, der vokser.

Child car seat 2
I vores autostolsguide, som du finder under Artikler og værktøjer, kan du læse mere om valg af autostol, betydningen af en bagudvendt autostol, og hvordan bilen påvirker installationsmulighederne.