9-Short-Months-Birth-Center-Verlillian (61 of 127)

Pak tasken i god tid

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Visse ting er gode at have med til fødslen. Pak gerne i en stor taske, så I har alt på ét sted. Ikke mindst fordi du og din eventuelle partner også er nødt til at tage en babyautostol med, når I skal af sted.

Det er en god mental forberedelse at pakke tasken lidt efter lidt under graviditeten, men sørg for, at tasken er færdigpakket i god tid inden den beregnede termin, gerne allerede i uge 35. Selvom de fleste fødsler sker mellem 37. og 42. uge, er det en god idé at være helt klar til afgang inden da. Når fødslen først går i gang, vil man helst slippe for at styrte rundt og lede efter ting.

Hvad skal man pakke?

Husk, at fødselstasken skal indeholde ting til alle dem, der er med til fødslen. Pak tøj og en toilettaske med deodorant, ansigtscreme og tandbørste til jer begge, hvis I er to forældre. Som medforælder kan man ofte blive glemt.
Hvis du har langt hår, kan hårelastikker være guld værd under fødslen og i de første dage derefter. Eftersom man ikke kan vide på forhånd, hvor længe man skal blive på hospitalet, er det en god idé at gå ud fra, at man skal pakke til 4 dage. Husk også legitimation, mobiloplader og kontanter eller betalingskort til parkeringsautomaten.

Overvej, om du har nogle personlige ejendele, som kan være med til at sætte et personligt præg på hospitalsstuen. Små batteridrevne fyrfadslys (men ikke levende lys!) er nemme at have med og kan være med til at gøre en forskel, når barnet er født. De skaber en rar stemning. En playlist med favoritnumre eller et yndlingspudebetræk kan også få omgivelserne til at føles mere behagelige. Et godt tip er at bede nogle venner om at tilføje et favoritnummer til den personlige fødsels-playlist, så du har nogle personlige hilsner, som du kan lytte til, når du har lyst.

Hvis du har lavet en fødselsplan, skal du sørge for at pakke den ned på et let tilgængeligt sted. Den skal være nem at finde frem og give til jordemoderen eller lægen. Frugt, energidrik og kager eller slik er godt at have med, eftersom musklerne ofte har brug for hurtig energi under og efter fødslen. Sørg også for, at det er pakket på en måde, som gør det nemt at finde frem, når der er brug for ny energi i en fart. På mange hospitaler er det på grund af allergi ikke tilladt at medbringe nødder.

Tjekliste: Det skal du have med til fødeafdelingen

For at gøre det nemmere at pakke har vi lavet en liste med de ting, som kan være gode at have med (listen finder du også i tjeklisten). Så skal der bare sættes flueben:

– noget personligt, som kan skabe hygge på hospitalet – frugt eller slik – fødselsplanen – egen musik, hvis I ønsker det – skiftetøj til den vordende mor og partneren – amme-bh, ammetøj og ammeindlæg – 2-4 bodystockings til barnet, stofhue, tæppe og tøj til barnet, når det skal hjem – sutsko – hårelastikker – toilettaske (tandbørste, tandpasta, deodorant m.m.) – mobiloplader – kamera – pung med legitimation