Article 5

Når det er tid til at finde din autostol

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Når du har taget højde for kollisionstests, sikkerheden ved en bagudvendt stol og den rette model til dine behov, er det tid til at slå til og købe din autostol. Hvis der er noget, du stadig er usikker på, kan du læse mere om det i vores autostolsguide.

Når du skal købe autostol, kan du enten købe den i en butik, via en forhandlers webshop eller direkte hos producenten. Ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt frarådes det at købe en brugt autostol.

Butik

Fordelen ved at handle i en butik er, at man ofte kan få hjælp af butikspersonalet. I langt de fleste butikker har personalet et godt kendskab til autostole og børns sikkerhed i bilen. Hvis du har mange spørgsmål og føler dig usikker på, hvad der passer til dine omstændigheder og din bil, kan du altid få hjælp af butikkens personale. At få anbefalinger baseret på egne præferencer og behov er det, som mange sætter mest pris på ved at handle i en butik. Fordelen ved at kunne mærke autostolen, prøvemontere den i bilen og måske endda få den med hjem med det samme er også noget, der sættes pris på.

E-handel

Fordelen ved at handle på nettet er, at udbuddet ofte er større. Du kan handle, når du vil, og kan lave research i det tempo, der passer dig. I dag har langt de fleste internetbutikker også god support med hensyn til rådgivning og hjælp samt returnering og reklamationer. Der er også producenter af autostole, der sælger i eget regi og tilbyder en såkaldt "Car Fit Guarantee", hvilket betyder, at hvis autostolen ikke passer ind i bilen, kan den returneres gratis.

Brugt

Som tidligere nævnt frarådes du at købe en brugt autostol.Meget afhænger af alle de usikkerheder, der er forbundet ved at købe en autostol på brugtmarkedet. Især fordi man i de fleste tilfælde ikke ved noget om autostolens historie eller sælgeren. Autostolen kan have været med i et uheld og bør i så fald kasseres, eller den kan være gammel og have skjulte fejl, der ikke kan ses med det blotte øje.

Som med alt andet går udviklingen fremad, såvel testene som sikkerheden forbedres, og der stilles større krav til nye autostole. Men hvordan ved man egentlig, hvor gammel en autostol er, og hvornår er den for gammel? Sædvanligvis, på undersiden af autostolen er der små markører, der angiver, hvornår den er fremstillet. Hvordan disse tolkes, kan du læse mere om her: https://axkid.com/safety/how-old-is-a-car-seat/