5things pexels-polina-tankilevitch-3875228 free

Liste: 5 vigtige ting at være opmærksom på som forælder

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Børn er ikke små voksne, og det er vigtigt at tage hensyn til i forhold til miljøet i hjemmet. Dit barn er langt mere følsomt og sårbart, end du er. Her forklarer vi hvorfor:

1. Immunforsvaret

Børns immunforsvar er ikke fuldt udviklet, og derfor bliver de nemmere påvirket af deres omgivelser og miljø (blandt andet ved at få irriteret og rød hud, eksem og udslag, blive forkølede m.m.)

2. Hyppigere vejrtrækning

Børn har flere ind- og udåndinger i minuttet end voksne. Det fører til en øget eksponering for farlige stoffer, og børnene optager en større del af partiklerne i luften. Maling, rengøringsmidler og dufte fra for eksempel parfume og cremer påvirker dit barn.

3. Uerfarne

Børn kan ikke vurdere risici og forstår ikke de farer, som de kan blive udsat for i hjemmet. Det kan være små genstande, som de kan sluge og blive kvalt i, eller trange rum eller åbninger, som de kan sidde fast i. Børn er nysgerrige små væsner, som vil udforske verden og blive klogere. De bruger ting på måder, som vi voksne ikke kan forestille os.

4. Huden er tyndere

Børns hud er tyndere end voksnes, hvilket betyder, at de har lettere ved at optage kemikalier gennem huden. De har også mere hudkontakt, eftersom de ofte kravler og ligger ned.

5. Mere kropsfedt

Børn har mere kropsfedt end voksne. Kemikalier er fedtopløselige, hvilket betyder, at der kan ophobes skadelige kemikalier i fedtvævet.