Parental leave 203521597

Ligestilling og deling af barselsorlov

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Hvis man tror, at ”barselsorlov” er lig med afslapning, kan man godt tro om igen. Fra et arbejdsmarkedsmæssigt perspektiv holder man måske nok fri, men der er ikke meget tid til at ligge og dase. For en udenforstående kan det måske nok virke afslappende og rart at gå derhjemme og ”hygge” med et nuttet lille barn eller to. De indviede ved dog udmærket, at der er langt mere tryk på i hverdagen, når man er på barsel, end når man er på arbejde.

Indsigten i hvor lidt ”fri” man faktisk har, når man er på barselsorlov, kan man ikke læse sig til eller få forklaret af en halvfrustreret partner, som hvæser ad en, når man antyder, at middagen da godt kunne stå klar, når man kommer hjem fra arbejde. Det er en indsigt, som man opnår gennem erfaring, det vil sige ved selv at være på barsel. Ved at dele barselsorloven øger man ikke bare den gensidige forståelse, men også sandsynligheden for, at man får flere børn og holder sammen som ægtepar eller kærester. Derudover får man selvfølgelig en tættere relation til sine børn, hvis man er hjemme sammen med dem og selv tager sig af dem.

Men uanset hvor smuk tanken om at dele er i teorien, kan det stadig stikke i forældrehjertet, når det er tid til at skifte. For den forælder, der har haft barselsorlov, kan det føles frygteligt at gå fra at være sammen med barnet hele tiden til kun at se det om aftenen og i weekenden. Og den forælder, der skal tage hul på sin barsel, kan være urolig for pludselig at skulle stå med det fulde ansvar for et barn, som endnu ikke kan tale. Et godt tip til alle involverede parter er derfor at vælge en blød overgang. Hvis skiftet falder sammen med juledagene eller en ferie, bliver det mindre abrupt. Måske er der også mulighed for at lade jeres barsel overlappe i en periode, så I begge to arbejder halve dage eller hver anden dag, eller ved at I gradvist trapper henholdsvis op eller ned. Hvis det skal fungere i forhold til ens arbejde, er man nødt til at være forudseende og lave en aftale med sin arbejdsgiver.

Tal sammen om jeres rutiner og pleje

For barnet bliver overgangen lettere, hvis den forælder, der snart skal på barsel, gradvist tager mere ansvar for barnet. Hvis barnet primært vil være hos den, der har gået hjemme, kan det være en god idé, at den forælder forlader hjemmet i nogle timer om aftenen og i weekenden. Det gør det nemmere for barnet og den anden forælder at skabe deres egne rutiner. Aftal også med hinanden, hvor vigtigt det er, at jeres rutiner og pleje af barnet stemmer overens. Skal I hver især have jeres egne rutiner med barnet, eller vil I have et fælles fundament? Jeres beslutning afhænger naturligvis også af barnets personlighed. Nogle børn har brug for en tydelig struktur for at trives, mens andre gerne tager tingene, som de kommer. Nogle gange kan man blive overrasket. Selvom man har betragtet sine rutiner som livsvigtige, kan barnet ugen efter have tilpasset sig den anden forælders nye rutiner uden problemer.

Tal også om, hvordan I har det med at få informationer og gode råd af den forælder, der var hjemme først. Ved at spørge ”må jeg komme med et råd?”, kan man bane vejen for, at ens gode intentioner falder i god jord hos ens partner. Husk også, at alle er forskellige. Nogle vil helst spørge selv, hvis de er i tvivl om noget, mens andre foretrækker et kladdehæfte fyldt med noter.

I en spørgeundersøgelse blandt forældre, der havde været på barsel, angav respondenterne, at de helt sikkert ville anbefale andre at holde barselsorlov. Årsagen til forældrenes varme tanker om barselsorloven var selvfølgelig næppe den uendelige strøm af praktiske gøremål, men snarere tiden sammen med barnet. Det er fantastisk at være forælder side om side med sin partner. Men at være den, som barnet har brug for 50 gange om dagen, gør noget helt specielt ved ens hjerte.

Ingen model passer til alle familier

Selvom man er to og har ambitioner om et ligestillet forældreskab, er det ikke sikkert, at man vælger at dele barselsorloven lige. Folk og familier er forskellige, og der findes ingen model, der passer til alle. Man kan for eksempel sagtens deles om forældreansvaret ved at lade den arbejdende forælder tage ansvar for barnet, selvom vedkommende ikke holder orlov. Tidspunkterne, hvor den arbejdende forælder tager ansvar for barnet, er vigtige for både barnet, som lærer at benytte sig af begge forældre, og for den voksne, som får en øget tro på egne evner som forælder og mulighed for at lade forældrehjertet svulme.

Hvis man er enlig forælder, har man den fordel, at man har hele barselsorloven for sig selv. Til gengæld kan længslen efter at blive aflastet og komme lidt ud være enorm, når man har stået alene med ansvaret i lang tid. Det kan gøre en stor forskel, at man finder aflastning i form af andre voksne, der kan blive en fast del af barnets liv. Måske er det ikke den nære slægtning, som man havde regnet med, men i stedet den lærerstuderende i naboopgangen. Det kan fungere lige så godt. Børn går heldigvis ikke så meget op i biologiske bånd – de skal bare have opfyldt deres behov og overøses med kærlighed.

Kilder: - Bergström M., (2021) Lyhört föräldraskap. Bonnier Fakta - Bergström M., (2012) Att bli mamma. Tankar och känslor kring att vänta, föda och leva med barn. Bonnier Fakta