activate toddler7

Hvordan aktiverer jeg mine børn, mens de er i karantæne?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Arbejder du hjemmefra på grund af COVID-19-pandemien, og har du aktive små børn, som vil have din opmærksomhed? Så er det ikke helt nemt at nå det hele. Og hvordan skal du få tid til dig selv, når du ikke har adgang til dem, der plejer at passe børnene, når du skal noget? Her kommer psykologen med sine bedste tips til, hvordan du kan aktivere børnene og samtidig passe på dig selv og din trivsel.

Liv Svirsky er psykolog og står bag den svenske podcast Barnpsykologerna. Hun arbejder med børn og voksne i alle aldre og har blandt andet skrevet bogen "Godnatt", som handler om børns søvn.

I disse tider, hvor mange familier er i karantæne derhjemme eller passer syge børn, mener Liv Svirsky, at det er vigtigt, at man forsøger at planlægge og strukturere hverdagen på en ny måde.

– Man kan sidde om aftenen og gennemgå, hvilke aktiviteter man har adgang til, for eksempel hvilke spil og apps, man har, og hvilke legepladser der er i nærheden, hvis man da ellers må gå ud. Når man føler sig presset og stresset, kan det være svært at finde på selv de enkleste aktiviteter, og så kan det være rart at have en liste med forslag.

Du kan også få nye idéer fra personer i din omgangskreds og dit netværk på de sociale medier.

– Bed venner og bekendte om deres bedste forslag til kreative indslag og andre aktiviteter!

Find tid til dig selv

Mange forældre har ikke længere adgang til pasningshjælp, og børnene savner sikkert deres bedsteforældre i disse tider, hvor vi skal holde social afstand.

– Jeg synes ikke, at man skal undervurdere digitale møder. Måske kan farmor være sammen med barnet på Skype eller FaceTime og læse en historie eller bare sidde og lytte, mens barnet går rundt og leger på sit værelse, foreslår Liv Svirsky.

Apropos skærme, så synes Liv Svirsky, at det er helt i orden, at man afviger lidt fra de normale regler.

– Det her er en exceptionel situation, som er midlertidig, men også trækker tænder ud. Så må man være lidt pragmatisk og måske være lidt mere afslappet med reglerne om skærmtid. Du skal selvfølgelig stadig holde øje med, hvad barnet kigger på, men lad det få lidt mere tid. Det er vigtigt, at du også selv får en pause – især hvis du er syg.

Liv Svirsky påpeger, at man ikke behøver at underholde børnene hele tiden, men også skal turde tage den lidt med ro.

– Det er vigtigt at understrege, at rigtig mange synes, at det er hårdt lige nu, og at der ikke er noget galt i at have det sådan!