hepatitis B

Hepatitis B

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

En virus, som forårsager af betændelse i leveren. Smitten kan overføres ved sex eller via blod. Alle gravide i Danmark tilbydes screening for hepatitis B ved det første besøg hos egen læge. Ved konsultationen bliver der taget en blodprøve. Der går relativt lang tid, fra du bliver smittet, til eventuelle symptomer viser sig – det kan tage 2-6 måneder. Halvdelen af dem, der bliver smittet, får slet ingen symptomer. De allerførste symptomer er som regel hovedpine, feber, ømhed i kroppen og kvalme. Nogle bliver gule i huden. En akut infektion, når du venter dig, kan overføres til barnet og i værste fald føre til abort. Barnet kan også blive smittet ved fødslen, og hvis du har hepatitis B, bliver dit nyfødte barn vaccineret umiddelbart efter fødslen for at forhindre, at det bliver smittet. Infektionen behandles med antiviral medicin, som ordineres af en læge.

Hvis du har hepatitis B, er det vigtigt, at du altid fortæller det, når du søger lægehjælp. Man kan kun blive syg én gang, så hvis du har haft hepatitis B, og sygdommen ikke længere er i kroppen, er du immun. Der findes også en form for kronisk hepatitis, og hvis du har den, bliver du fulgt ekstra nøje under din graviditet. Den bedste måde at beskytte sig mod hepatitis B på er at blive vaccineret, inden man bliver gravid.

Kilder: - CDC: Hepatitis B