Article 8

Forskelligt tilbehør til autostolen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Der findes mere tilbehør til autostole, end du kan forestille dig. I mange tilfælde er det nemt at købe dette i forbindelse med køb af autostolen. Husk dog kun at købe tilbehør fra anerkendte leverandører. Det skal du gøre, fordi der ikke er noget krav om at kollisionsteste tilbehør, og derfor findes der desværre tilbehør på markedet, som ikke beskytter dit barn, men derimod kan være decideret farligt.

Derfor skal du købe dit tilbehør fra en anerkendt leverandør, og det skal helst være fra producenten af autostolen. Først da kan du være sikker på, at tilbehøret er testet og passer sammen med netop din autostol. Nedenfor har vi anført det vigtigste og mest almindelige tilbehør, du kan få brug for til dit barn og din autostol:

Sædebeskytter

En sædebeskytter beskytter mod spark. Vi ved, hvor våde, kolde og mørke efterårsdagene kan være, og her kan en sædebeskytter anvendes til at beskytte bilsædet mod snavs og fugt. Vil du købe en sædebeskytter, kan du eventuelt satse på en premium sædebeskytter, som er lidt tykkere, så du kan beskytte bilen og sæderne. Flere af sædebeskytterne har også sikrede lommer til en tablet.

Accessories (seat protector + mirror)

Spejl

Et spejl hjælper dig med at se dit barn, når det sidder i en bagudvendt autostol under bilkørslen. Spejlet monteres på bagsædets nakkestøtte. Spejlet kan også hjælpe dit barn med at få øjnene op, så det ikke så nemt bliver utilpas.

Sommertilbehør

Om sommeren kan bilturene blive varme. For at give dit barn de bedste forudsætninger og mindske risikoen for overophedning er der forskelligt tilbehør, der kan bruges. Flere producenter af autostole fremstiller i dag sommerbetræk til deres autostole i stof, som ikke absorberer så meget varme fra solen. Derudover er der også såkaldte "cooling pads", der fastgøres til autostolen som en pude. Med 3D-teknologi sikrer de, at luftcirkulationen er konstant, så risikoen for overophedning mindskes.

Accessories (summer accessories)

Hvis du vil have yderligere vejledning, er der også intelligent tilbehør, som kan kobles til din mobiltelefon. En sædepude, der for eksempel udsender en alarm, hvis det bliver for varmt i bilen, eller hvis barnet har siddet for længe.

I vores autostolsguide, som du finder under Artikler og værktøjer, kan du læse mere om valg af autostol, betydningen af en bagudvendt autostol, og hvordan bilen påvirker installationsmulighederne.