BBHJ-BirthCenter2 (5)

Amning efter kejsersnit

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Der er mange faktorer, der medvirker til, at modermælken løber til. Nogle gange kan der gå lidt længere tid, før mælken løber til, hvis du har født ved kejsersnit. Man ved ikke, hvad årsagen er, men det er absolut ingen hindring for en velfungerende amning. Herunder kan du læse, hvad du kan gøre for at fremme amningen, så snart som muligt efter at barnet er født.

Det kan du gøre for at hjælpe amningen godt på vej:

• Læg dit barn hud mod hud med frie luftveje, så snart du kan efter fødslen og så meget som muligt, når du er vågen i de første døgn. • Hvis barnet ikke sutter efter kejsersnittet, kan du malke med hånden for at hjælpe din krop med at sætte gang i mælkeproduktionen. Du kan se det som at afgive en bestilling på mælk og signalere til kroppen, at der er en efterspørgsel efter modermælk. Tænk på, at der ikke behøver at komme så meget som en dråbe ud, når du malker med hånden. Du gør det for at stimulere brystet, så der kommer mere modermælk senere. Hvis der kommer nogle dråber råmælk ud, kan du give dem til barnet. • I starten kan du amme ofte, hvis barnet vil. Lad barnet bestemme. Nogle børn sutter ofte i det første døgn, andre børn sover meget. • Hvil meget, og drik ikke kun vand, men også drikkevarer, der indeholder næring. • Tag noget smertestillende, hvis du har ondt – alt sammen for, at amningen skal komme i gang.

Når amningen er i gang, gør det ingen forskel, om man har født ved kejsersnit eller vaginalt. Vores tips og råd i Ammeguiden her i appen henvender sig till alle mødre, der ønsker at amme – uanset hvordan de har født.