Tuberculosis

Tuberkulose (TBC)

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Tuberkulose forårsages af en bakterie og var tidligere en frygtet sygdom. I dag ses den sjældent i Danmark, men forekomsten er dog steget i de seneste år, fordi vi rejser mere. Infektionen er luftbåren og meget smitsom. Hvis du ved dit første besøg hos egen læge vurderes at have en særlig sygdomsrisiko, besluttes det, om du skal have foretaget en lungerøntgen og i visse tilfælde en tuberkulintest for at se, om du er smittet. Det kan for eksempel være, hvis du i længere tid har haft en vedholdende hoste, hvis du har været i kontakt med nogen, der har TBC, eller hvis du har opholdt dig i et land, hvor tuberkulose er mere almindeligt forekommende. Hvis du ved, at du har haft tuberkulose, inden du blev gravid, skal du have foretaget en undersøgelse, hvor din lungefunktion vurderes.

Hvis du bliver smittet, mens du venter dig, er der risiko for, at smitten overføres til barnet både i livmoderen og ved fødslen. Infektionen behandles med antibiotika. Behandlingen tager flere måneder, og der skal gives flere forskellige præparater.

Kilder: