tiredness

Træthed

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Mange kvinder, der venter barn, oplever en træthed, som ikke har noget med søvnmangel at gøre. Den er som regel værst i starten af graviditeten, hvor hormonforandringerne er størst. For at have energi til hverdagen og arbejdet i denne periode kan du være nødt til at lægge hvilepauser ind i løbet af dagen.

Nogle kvinder oplever trætheden i kombination med kvalmen som en stor udfordring. Så kan det være betryggende at vide, at den værste træthed som regel efterfølges af en periode i andet trimester, hvor man har mere energi. Henimod slutningen af graviditeten skyldes trætheden i højere grad den ekstra vægt fra livmoderen, og at du måske vågner mange gange i løbet af natten. I takt med at maven vokser kan det nemlig blive sværere og sværere at finde bekvemme stillinger at sove i.

Jernmangel kan være en anden årsag til træthed. Det kan du behandle ved at tage jerntilskud.

Kilder: - Lärobok för barnmorskor. Faxelid, E. Course literature 2001. - Myles Textbook for Midwives. Fraser, D. och Cooper, M. Churchill Livingstone 2003.