stötta som ammar_338207674

Støtte til moren er vigtig for amningen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Man ved, at partnerens støtte har stor betydning for, hvordan amningen opleves. Man kan støtte ved at tilegne sig viden i løbet af graviditeten for at forstå, hvordan amningen fungerer i de første døgn, men partnerens støtte i forbindelse med amningen er også vigtig.

Begge forældre er lige vigtige for barnet, som skal have mulighed for at knytte sig til dem begge. Moren kan have brug for aflastning for at lade op med ny energi til amning og søvnløse nætter. Det giver den anden forælder en perfekt mulighed for at være alene med sit barn. Studier viser, at hvis den ikke-fødende forælder ved, hvordan amningen fungerer, og har viden om barnets adfærd i den første tid, ammer moren mere og længere.

Hvis man er alene med sit barn, kan forældre, søskende, en ven eller en anden nærtstående også fungere som støtte. Uanset hvordan familiekonstellationen ser ud, er det en fordel for moren at få støtte i den nye situation med amningen og blive aflastet, så hun får mulighed for at lade batterierne op.