Kayla Gonzales 26

Smertelindring efter fødslen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Nogle gange kan jordemoderen være nødt til at behandle en bristning, der er opstået i forbindelse med fødslen. På dette tidspunkt kan du være ekstremt følsom over for berøring i underlivet. Hvis du ikke bløder fra bristningen, venter man med at sy, indtil du føler dig parat.

Jordemoderen kan ved hjælp af lokalbedøvelse i form af gel, spray eller injektion sørge for, at det ikke gør så ondt, når hun syr. Den type bedøvelse, hun anvender, afhænger af, hvor bristningen er opstået. Selvom det ikke gør ondt, føler de fleste et vist ubehag, når jordemoderen behandler bristningen.

Der kan gives forskellige typer smertelindring mod efterveer. Smertestillende lægemidler gives som regel i tabletform, men ved kraftige smerter også i form af injektioner. Mange har også fået effektiv lindring ved hjælp af TENS, akupunktur, steriltvandspapler samt varme- og kuldebehandling.

Kilder: - Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.