Chinelle-Rojas-018

Pudendusblokade

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

En pudendusblokade er lokalbedøvelse, som giver smertelindring i bækkenbunden, mellemkødet, skamlæberne og skedeåbningen. Den anvendes i uddrivelsesfasen, men kan også anvendes i efterbyrdsfasen, hvis der er bristninger i skeden, der skal behandles.

Teknik og effekt

Teknik og effekt ved pudendusblokade:

– Bedøvelsen lægges i uddrivelsesfasen – Kvinden sidder eller ligger med let bøjede knæ – Bedøvelsen lægges et stykke oppe i hver side af skedevæggen med en tynd nål – Bedøvelsen kan vare i op til et par timer

Fordele

Fordelen ved en pudendusblokade er, at den mindsker smertefølsomheden i den nedre del af skeden, skamlæberne og mellemkødet. Smertelindringen gives i forbindelse med, at man presser, når barnet fødes ved hjælp af sugekop eller tang. Bedøvelsen kan også lægges ved behandling af en bristning.

Ulemper

Ulemperne ved en pudendusblokade er, at pressetrangen dæmpes, og at uddrivelsesfasen kan blive forlænget. Nogle kvinder synes, at det gør ondt at få lagt bedøvelsen midt i en følsom fase i fødslen.

Kilder:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.