nasal congestion

Opsvulmede slimhinder

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Under graviditeten øges blodmængden i kroppen, hvilket får slimhinderne til at svulme op og blive tykkere, og de har lettere ved at begynde at bløde. Slimhinderne i næsen, munden og underlivet påvirkes.

Du har for eksempel lettere ved at blive tilstoppet i næsen eller få næseblod. Hvis du er tilstoppet i næsen, kan du købe næsespray, som kun indeholder isotonisk saltvand, hvilket er at foretrække frem for de receptfri næsedråber, som kan få hævelsen til at lægge sig. De kan nemlig forværre problemerne, hvis du bruger dem i mere end en uge. Mange gravide har problemer i flere måneder, og derfor er isotonisk saltvand bedre (de andre dråber er gode, hvis du er forkølet i en kortere periode).

Næsetætheden forværres ofte, når man ligger ned, og det er derfor helt normalt, at man snorker mere under graviditeten. Sov gerne med et par ekstra puder under hovedet, hvis du har problemer med snorken.

Kilder:

  • Lärobok för barnmorskor. Faxelid, E. Course literature 2001.
  • Myles Textbook for Midwives. Fraser, D. och Cooper, M. Churchill Livingstone 2003.