wren-meinberg-NFH6LovuJso-unsplash

Hvornår skal man holde op med at amme?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Der er ikke nogen bestemt alder, hvor man anbefaler, at man holder op med at amme, eller som er sundhedsmæssigt bedre end en anden. Så længe barnet bliver mæt og får den næring, det har brug for, og så længe mor og barn føler sig godt tilpas med amningen, kan man holde op med at amme på vidt forskellige tidspunkter.

Et barn klarer sig fint på modermælk, D-vitamin og eventuel medicin, indtil det er 6 måneder. Når barnet er 4-6 måneder, kan man introducere mad ved at give barnet smagsoplevelser. Det er helt forskelligt, hvor hurtigt børn vil spise mere almindelig mad.

Mange bliver ved med at amme, parallelt med at de giver barnet smagsoplevelser, og de ammer for eksempel morgen og aften. Andre nedtrapper amningen i takt med, at de begynder at give mad, grød og/eller vælling. Det varierer som sagt meget, og så længe barnet bliver mæt og får den næring, det har brug for, er der mange forskellige fremgangsmåder, som alle er lige gode.

Sådan vælger du det rigtige tidspunkt

Det er godt at have god tid til at afslutte amningen. Mange vælger for eksempel at holde op med at amme, når de har ferie, eller mens de er på barsel.

Nogle tidspunkter er bedre end andre. Man har ikke altid mulighed for at vælge, men hvis du kan, er der tidspunkter, som du helst skal undgå. At afslutte amningen, når barnet skal starte i vuggestue, have søskende, når du skal flytte eller begynde at arbejde eller i forbindelse med andre store forandringer, er hverken det klogeste eller det nemmeste. Du kan også vælge et tidspunkt, hvor barnet er rask og ikke har feber – i de situationer har barnet som regel et endnu større behov for nærhed og vil ammes endnu mere. Men det er op til dig som forælder at vælge den løsning, som du mener er bedst for dit barn og fungerer bedst i jeres familie.