BBHJ-Prenatal (6)

Hvornår skal jeg tage til fødeafdelingen?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Det kommer an på, om du venter dit første barn, eller om du er flergangsfødende.

Råd til dig, der venter dit første barn

  • Når du i løbet af en periode på 10 minutter har 3 veer, der varer i cirka 60 sekunder samt tiltager i styrke og smerte, skal du tage til fødeafdelingen.
  • Hvis vandet er gået, men veerne ikke er begyndt, skal du komme ind til kontrol. Hvis alt er normalt, og veerne ikke er begyndt, kan du tage hjem igen. Mens du er hjemme, skal du tage din temperatur, så du opdager, hvis du får feber, holde øje med, om fostervandet ændrer farve, og være opmærksom på, om barnet bevæger sig, som det plejer. Man venter normalt i 48 timer med at sætte fødslen i gang, efter at vandet er gået.

Råd til dig, der er flergangsfødende

  • Tænk på, hvordan det var, den eller de andre gange du fødte. Hvilke tanker havde du dengang? Hvordan var fødselsforløbet?
  • Når du i løbet af en periode på 10 minutter har 2 veer, er det som regel på tide at tage til fødeafdelingen.
  • Hvis vandet er gået, og veerne ikke er begyndt, gælder den samme rutine for flergangsfødende som for førstegangsfødende, se herover.

De råd, du får her, er generelle, og omstændighederne kan variere fra kvinde til kvinde. Sammen med jordemoderen på fødeafdelingen aftaler du, hvornår det er bedst for dig at komme ind til fødeafdelingen. I artiklen Telefonsamtalen til fødeafdelingen kan du blandt andet læse, hvilke spørgsmål vi stiller og skal have svar på.

Kilder:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.