herpes

Herpes (Herpes Simplex)

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Herpes er en almindeligt forekommende virussygdom og kaldes også for Herpes Simplex-infektion. Virussen ligger "i dvale" i kroppen, når du har haft den første infektion, den såkaldte primærinfektion. Det er helt almindeligt, at virussen blomstrer op fra sin dvaletilstand i forbindelse med for eksempel forkølelse, stress, træthed eller en infektion. Symptomerne er ofte kløe eller en brændende svie. Virussen kan optræde på læberne eller i underlivet og forårsage blærer eller små sår i skeden eller på skamlæberne. Nogle får større gener, end de plejer, når de venter barn. Hvis du får et herpesudbrud i slutningen af graviditeten, eller hvis du ofte har symptomer, er det vigtigt at få det tjekket af en læge, så du eventuelt kan få behandling. Symptomerne behandles med medicin, som ordineres af en læge.

Medmindre det er dit allerførste herpesudbrud ved fødslen eller i 3. trimester, vil du blive anbefalet at føde vaginalt, da risikoen for smitte herved er meget lav, men der vil altid blive foretaget en individuel vurdering sammen med en læge. Er det dit første udbrud af herpes, vil du blive anbefalet at føde ved kejsersnit.

Kilder: - CDC: Herpes and breastfeeding - CDC: Basics of HSV