BBHM-BirthCenter-29

Fysisk og følelsesmæssig forberedelse til fødslen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Vi har vidt forskellige måder at forberede os til fødslen på. Du træffer dine valg ud fra din personlighed og de fortællinger og råd, du hører fra andre kvinder. Det kan være en hjælp at have en vis forståelse og viden om fødselsforløbet, og det kan give en følelse af at have kontrol over situationen. Når man forstår noget, er det nemmere at håndtere, men du behøver ikke at læse alt og tage samtlige kurser. Find ud af, hvad der er at vælge imellem, og vælg det, der føles bedst for dig. Reflekter derefter over den viden, du har tilegnet dig. Hvordan tror du, at du reagerer fysisk og følelsesmæssigt, når du skal føde?

Jordemødrene er der for at hjælpe dig

Det kan være svært at have mod til at give slip i en situation, der er så fysisk og følelsesmæssigt intens, som en fødsel er. Her handler det om at have tiltro til sin egen krop og sine egne evner. Du skal have følelsen af, at du er den, der er bedst til at føde dit barn, og at du har lov til at være den, du er. Samtidig skal du have tiltro til, at alle, der er til stede ved fødslen, vil gøre alt, hvad de kan, for at støtte og hjælpe dig, uanset hvad der sker. Som fødende er du ikke alene – alle er der for din skyld.

I slutningen af graviditeten bliver de fleste kvinder påvirket af hormoner. Mange går ind i en afslappet sindsstemning, som handler om at lave så lidt som muligt. Dine tanker vandrer frem og tilbage: "Hvordan bliver det at være mor?" Eller hvis du har børn i forvejen: "Kan jeg mon elske det her barn lige så meget som det, jeg allerede har?".

Kilder:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.