AdobeStock 656299801 edit

Forskellige former for ufrivillig abort

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Tidlig ufrivillig abort

En ufrivillig abort, der opstår inden 12 fulde uger og som regel skyldes en genfejl eller en kromosomafvigelse. Læs mere i artiklen Tidlig ufrivillig abort.

Sen ufrivillig abort

En spontan abort, som opstår mellem 12 og 22 fulde uger. Efter 22 fulde uger betragtes det ikke længere som en abort, men intrauterin fosterdød. Årsagen er ikke altid åbenlys, men det kan skyldes en infektion eller en svaghed i livmoderhalsen (cervix).

Retineret foster

En graviditet med et dødt, retineret foster, også kaldet en ”missed abortion”, betyder, at udstødelsen af graviditeten er forsinket, og det kan tage flere uger, før kroppen udstøder fosteret. Et tegn på dette kan være, at man begynder at bløde, men det kan også opdages ved en ultralydsundersøgelse. Graviditetssymptomerne fortsætter ofte, selvom fosteret ikke længere er i live.

Ufrivillige gentagne aborter

Indebærer som regel, at du har haft tre eller flere ufrivillige aborter i træk. I disse tilfælde anbefales det, at du søger lægehjælp for at blive undersøgt, så man kan prøve at finde årsagen til, at du aborterer.