AdobeStock 430143279

Fødselsbrev

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Tale med en person, som du har tillid til. En god måde at få styr på dine følelser på er at skrive dine tanker og forventninger ned i et fødselsbrev. Nogle skriver meget detaljeret og andre meget kortfattet. Nogle synes slet ikke, at det er nødvendigt at skrive et fødselsbrev. For jordemoderen kan fødselsbrevet være en mulighed for at få en opfattelse af din personlighed, og hvilke følelser og tanker om fødslen, du og din partner har.

Fødselsbrevet kan især være værdifuldt, hvis du kommer ind til fødeafdelingen midt i fødselsarbejdet og har svært ved at udtrykke dig. Brevet kan også have den funktion, at det giver jer mulighed for at reflektere over jeres tanker og afstemme jeres forventninger til fødslen og det at blive forældre. Det er vigtigt at være opmærksom på, at fødselsbrevet ikke er nogen kontrakt. Under fødslen kan der ske meget, som gør, at du og din partner sammen med jordemoderen er nødt til at revurdere det, der står i brevet.

Kilder:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.