Mary Light-the-way-doula (23)

Dobbeltamning, når du har mere end ét barn (tvillingeamning)

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Alle børn er forskellige – ingen har samme personlighed, sutteevne eller greb om brystet. Det gælder også for tvillinger (eller flere). Det tager tid at lære børnene at kende.

I starten kan det være en god idé at amme et barn ad gangen for at lære dem at kende hver for sig. Nogle børn sutter kraftigt og har et tydeligt temperament og får derfor masser af modermælk på kort tid. Andre børn har en mindre sutteevne og et mildere temperament, som gør, at det tager længere tid at amme.

Er der mælk nok til flere børn?

Brysterne justerer sig efter den mængde modermælk, der efterspørges. Jo mere børnene sutter, desto mere mælk produceres der. Udbuddet styres af efterspørgslen. For mange er modermælken dermed tilstrækkelig til begge børn.

Det kan dog være en god idé at skifte barn og bryst for hvert måltid – måske stimulerer det ene barn mælkeproduktionen mere end det andet. De hjælpes ganske enkelt ad med at stimulere, så der kommer mere modermælk. Du kan også håndudmalke/stimulere brysterne før eller efter amningen for at øge mælkeproduktionen til senere.

Hvis du har trillinger (eller flere), er der som regel ikke nok modermælk til at fuldamme. Du får individuelt tilpasset ammerådgivning, hvis du venter mere end to børn.

Sådan ammer du to børn samtidig

Læg et barn ad gangen til brystet. Du kan godt amme børnene i "tvillingestilling" fra starten. Der er også forskellige ammestillinger, når du dobbeltammer. Du sparer tid ved at dobbeltamme, men det kræver også øvelse. Tænk på de fire T'er: tid, tillid, tålmodighed, træning. Allerede på fødeafdelingen kan du få hjælp til at amme to børn samtidig.

Sådan kan du forberede dig

Sørg for at have puder, ammepude eller andre puder i ryggen eller under armen. Sid med ret ryg, så du ikke belaster ryggen og nakken.

Tip! Find et sted, hvor du kan sidde med alt inden for rækkevidde omkring dig.

Tvillingamning 900x600