Influenza

Influenza

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Der findes forskellige former for influenza, men fælles for dem alle er, at de spredes via influenzavirussen. Virussen smitter via luften, dråber og dråbekontakt. Det er ofte en ældre bror eller søster, der tager smitten med hjem fra daginstitution eller skole. Symptomerne er høj feber, ømhed i kroppen, tør hoste, ondt i halsen, hovedpine, og at man føler sig sløj. Når du venter dig, har du større risiko for at blive alvorligt syg, end når du ikke er gravid, så anbefalingen er, at du bliver vaccineret. Virussen overføres ikke til barnet i livmoderen. Barnet kan dog blive smittet af moren efter fødslen, hvis hun er syg.

Sundhedsmyndighederne anbefaler vaccination mod influenza i influenzasæsonen efter graviditetsuge 12+0, og hvis du er i en risikogruppe, fx har kronisk hjertesygdom, kronisk lungesygdom, diabetes eller nedsat immunforsvar. Spørg din læge eller jordemoder til råds.

Kilder: - Sundhedsstyrelsen - CDC: Influenza