Detroit-birth-photography-HannahS (230)

Amning og nedstemthed

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Det er helt almindeligt at føle sig mere eller mindre nedstemt efter fødslen. Hvis du bliver ved med at føle dig nedstemt, er det dog vigtigt, at du søger hjælp, for der er hjælp at få. I løbet af det døgn, hvor modermælken løber til, er din krop fyldt med hormoner. Nogle mødre mærker det meget tydeligt, mens andre ikke mærker så meget til det.

Normalt at blive sensitiv og grådlabil

Moren kan være meget grådlabil og sensitiv. Det er en helt normal reaktion, og det er vigtigt at være opmærksom på, så du ikke bliver bange, når du sidder derhjemme med din nyfødte og græder i stedet for at føle dig glad. Det går som regel over efter nogle dage.

Du kan få hjælp mod vedvarende nedstemthed

Nogle mødre bliver ved med at føle sig nedstemte eller har svært ved at knytte sig til deres barn. Det er også noget, du kan få hjælp med. Tal med din partner, en god ven, pårørende, din jordemoder eller din nærmeste ammeklinik.