BBHJ-Postpartum-1(26)

Ammestillinger

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Der er mange forskellige ammestillinger. Du kan amme både siddende og liggende. Det er et spørgsmål om øvelse, og det kan tage tid, inden du finder den eller de stillinger, som du og dit barn synes bedst om.

Her er nogle eksempler på almindelige ammestillinger:

Amningsställningar 1 v2

1) Laid back

Du ligger på ryggen og sidder halvt op med en pude i nakken. Barnet ligger på maven mellem dine bryster som en lille frø.

2) Ligge på siden

Du ligger på siden med overkroppen i midten af sengen og har din bagdel ved sengekanten. Barnet ligger tæt ind til dig med sin mave mod din mave. Brystvorten er ved barnets overlæbe.

3) Liggeamning med barnet i forskellige retninger

Når barnet er blevet lidt større, og amningen fungerer bedre, er der mange forskellige ammestillinger. Hvis du har mælkeknuder i den øvre del af brystet, kan denne stilling være god at prøve (se herunder).

Amningsställningar 2 v2

4) Siddende

Du kan sidde op med en pude i lænden og en fast pude under armen og måske en skammel for at aflaste ryggen. Barnet ligger tæt ind til dig, hud mod hud, og har sin mave mod din mave og sin overlæbe i samme højde som din brystvorte.