Kailee Riches 5

Afslapning og vejrtrækning

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

De fleste kvinder har nogenlunde samme fysiske forudsætninger for at føde et barn. Den største forskel er som regel de følelsesmæssige forudsætninger – det er ofte det, der afgør, om det bliver en positiv oplevelse eller ej. Følelsen af tryghed og tillid fra omgivelserne har naturligvis stor betydning, men det er også vigtigt, at man kan slappe af, både mentalt og fysisk. Hvis du kan slappe af og trække vejret roligt, skal det meste nok løse sig.

Der findes mange forskellige typer kurser. Nogle læser alt, de kan komme i nærheden af, og tager alle de kurser, der findes. Andre vælger at læse en bog og måske tage et kursus, og visse vil slet ikke tænke på fødslen, men har den indstilling, at det hele nok skal ordne sig.

Det vigtigste er, at man tager udgangspunkt i sig selv. Fødselsforberedelse er nok den mest almindelige måde at forberede sig på, men der findes også yoga, hypnobirth, mental træning og meget mere.

Alle jordemoderklinikker skal tilbyde forældrekurser, som dog kan have vidt forskellige oplæg. Et godt råd er, at uanset hvilken metode du vælger, er det vigtigt, at du reflekterer over den viden, som du tilegner dig. Sæt informationerne ind i et følelsesmæssigt perspektiv, og tænk over, hvordan de kan hjælpe dig gennem fødslen.

Kilder: - Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.